Борисов: Трагедията е огромна, намерете сапьори - може да има ранени

„Ако бях секретар на МВР и отговарях за това, аз бих влязъл вътре“, заяви лидерът на ГЕРБ

Докладва ми Деси Атанасова, която бе на 30 км до въпросното място на трагедия. Тя и други колеги събират на място вещи, нужни за хората, които евентуално ще се наложи да бъдат евакуирани. Във всички случаи трагедията е огромна и има загинали хора. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в ефира на Нова ТВ.„Или поне към момента не се знае къде са. Липсват тези хора и това ни навежда на мисълта за най-лошото", добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ поясни, че може да се търси съдебна отговорност от служители, които не са влезли на място, за да огледат за ранени или жертви. „Моят съвет е – да се привлекат експерти, да се намерят сапьори. Може да има ранени“, коментира още той.

„Разбирам трагедията и детето, синът, да ти е там, е страшно. Въпросът е дали да се рискува някой от екипите и да влезе вътре и да погледне“, каза Борисов. „Ако бях секретар на МВР и отговарях за това, аз бих влязъл вътре“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Той посочи, че партията му ще прекрати предизборната си кампания – във вида, в който е била предвидена.

Жертвите на адския взрив са между 10 и 15 души. Официалните институции вече потвърдиха страшната новина - има загинали, но до момента не е ясно колко хора са намерили смъртта си при нечуваната трагедия.