Калина Крумова: Коалицията ББЦ се разпада след изборите

Нямам личен конфликт с Бареков, запазила съм името Евромайки за сдружение, каза бившата съпартийка на Бареков

Ако някой има претенции към неправителствената организация "Евромайки", да ги представи в съда. Регистрацията за име на сдружение, фондация или неправителствена организация няма нищо общо със запазването на марка, каквато от "България без цензура" претендират, че са запазили в Патентното ведомство. Аз нямам никакви искания към марката. Това заяви в предаването "Добро утро, България!" по TV7 Калина Крумова, председател на сдружението "Евромайки".

Тя призова спорът да не се решава чрез говорене в медиите, тъй като така излизат откровени неистини.

"Идеята беше в политиката да бъдат мобилизирани българските жени и майките. Оказа се обаче, че нито в българския парламент, нито в европейските структури това стана. Точно майките, които трябваше да променят социалната система, ги няма", посочи Крумова.

Бившата съпартийка на Бареков обясни, че предпочита да я нарекат политически номад, отколкото много хора да вярват в нея, а да се окаже, че не е така. "Аз не говоря за избираеми места, а за това думите да съответстват на действията. Ако кажем нещо, а след това се окаже, че нещата не стоят точно така, означава, че си непоследователен", допълни бившата депутатка.

Крумова напомни, че в течение на времето доста хора напуснаха тази коалиция, а дойдоха нови. "Не искам да съм лош пророк, но смятам, че тази коалиция няма да сработи след изборите. Нямам личен конфликт с Николай Бареков, но нещата в партията се представляват от много други хора", загатна тя.