Соня Колтуклиева: За ДПС и Пеевски Бареков вече не е интересен

Според Ангел Славчев, Бареков е уникален манипулатор

Журналистката Соня Колтуклиева призова в ефира на бТВ за снизхождение поне днес към Бареков. "Нека приемем диагнозата му насериозно. Бареков претопля стара манджа и я представя като свеж черен хайвер. Той се превърна в сервитьор сам за себе си. Блокирането на границите преди всеки вот е още отпреди 10 години. Вадеха се трактори, булдозери... Оказа се, че това е стара и ненужна процедура."

Колтуклиева поясни, че в Турция има 136 секции, където хората могат да гласуват. За какво ще идват чак до тук?" попита тя и продължи с анализа си: "Бареков сега прави собствения си маркетинг. Дори ДПС не се интересуват вече от него. Местан и Пеевски са му родители, но вече са се отказали от него. Само дето още не са го направили в Държавен вестник", се пошегува тя и завърши: "Бареков е просто брокер на имидж."

Ангел Славчев, бившата дясна ръка на Бареков, от своя страна каза, че не бива да се подценява лидерът на ББЦ. Той е уникален манипулатор, обоснова се Славчев. "Бареков стана слуга на мафията, срещу която уж се бореше. Предизвиква привържениците на ДПС и по този начин ги сплотява. Кара ги да се чувстват застрашени и така те се активизират. Задкулисието в ББЦ обаче е ДПС."

Междувременно в студиото на бТВ беше излъчен репортаж от границата, в който Бареков се появи с роми и здрави момчета с анцузи, а активисти се криеха зад трикольора

По информация на репортера на място са пристигнали три автобуса, от които са излезли активисти. Хората били посрещнати от представители на ББЦ и получили от тях предварително напечатани транспаранти. Повечето надписи обаче са написани с грешки, като основният проблем на авторите е използването на пълен и кратък член. При прякото включване на bTV се видя как мнозина от т.нар. симпатизанти се крият от камерите и не искат да бъдат снимани. Един от тях дори постави пред лицето си българското знаме, само и само да остане в анонимност. Други пък изпитват затруднение да прочитат на глас посланията, които са напечатани върху листовете в ръцете им.