Вложители на КТБ алармират: Трима адвокати прехвърлят активи на банката

Вече четвърти месец хиляди хора водим битка, за да върнем своите пари. Парадоксалното е, че тази битка я водим не срещу друг, а срещу БНБ в лицето на нейния гуверньор - г-н Иван Искров. Това се казва в декларация на Facebook групата КТБalive във връзка с казуса с поставената под специален надзор Корпоративна търговска банка (КТБ).

В декларацията пише още:

Не по – малко парадоксален е фактът, че уж на наша страна са всички институции и отделни политически лидери, както и акционерите в КТБ , но до ден днешен ние не можем да разполагаме с парите си, хората не могат да получат заплати, пенсии, финансиране на бизнеса си.

Чрез тази декларация искаме да зададем в публичното пространство няколко конкретни въпроса :

Г-н Искров , защо след като се криете от всички участващи в операцията по спасяването на КТБ продължавате да стоите на поста си, а не подадете оставка ?!?

След неадекватното изказване на служебният премиер проф. Близнашки, се обръщаме към финансовия министър г-н Порожанов, който към днешния ден демонстрира добра воля : Господин Порожанов, изпратихме молба за среща с вас до края на работната седмица – кога ще имате възможност да се срещнем?

В контекстта на все по-упоритите слухове за разграбване на активите на КТБ питаме г-н Цветан Василев, където и да се намира:

 Господин Василев известно ли ви е, че от ваше име и за ваша сметка лицата адвокат Лазар Караделиев, Валери Димитров и Веселин Бушев прехрърлят активи на банката на фирми с неясен произход и собственици.

Използваме отново случая настоятелно и категорично да се обърнем към всички национално отговорни политици да забравят за момент обещанията които дават и да се опитат да помогнат за решаването на един конретен проблем не само на засегнатите физически и юридически лица в КТБ ,а и на евентуалната заплаха за националната финансова стабилност.

Уважаеми господа политици, преди да искате нашите гласове би трябвало да спечелите нашето доверие.

Без особено уважение !