Лютви Meстан отсвири Делян Пеевски

Лидерът на ДПС Лютви Местан е отменил предизборните си посещения в Пазарджик и Стара Загора, където водач на листите на движението е Делян Певски. Информацията е потвърдена от бившия депутат и настоящ кандидат за народен представител Халил Летифов, втори в листата в Стара Загора, пише Клуб Z. 

Той каза, че в графика на т.нар. централен лъч, който се води от Местан, е имало заложено посещение в града, но впоследствие е настъпила промяна. От ДПС-Пазарджик също признаха, че до миналата седмица е имало предвидено посещение в града им. Все пак обаче имало вероятност Местан да ги посети в последния ден от кампанията.

Според програмата на централния лъч, публикувана на сайта на ДПС, днес Местан ще бъде в Кърджали и Хасково. Утре е в Смолян, а в четвъртък и петък в Благоевград. Не е ясна причината и на какво се дължи промяната в програмата за кампанията.

В ДПС винаги са били любители на знаците в политиката и ако Местан не посети Пазарджик и Стара Загора това със сигурност е многозначителна постъпка. Особено като се има предвид, че лидерът на ДПС често е обяснявал как Пеевски е едва ли не най-популярният човек в партията и всички райони го искат за техен кандидат.