От днес МВР приема денонощно сигнали за изборни нарушения

От днес започва да действа денонощна открита линия към МВР за сигнали за изборни нарушения. Това стана ясно по време на заседанието на Гражданския борд за свободни и честни избори, съобщи Фокус.

Гражданите могат да подават сигнали на телефон: 02/982 29 32, факсова линия: 02/982 56 46 и имейл адрес: izbor@mvr.bg . От Главна дирекция „Охрана” уточниха, че сигналите ще бъдат входирани и увериха, че всичко, което е подадено като информация, ще подлежи на проверка.

По отношение на организацията, която е предприета от ГДО за транспортирането на бюлетини, беше обяснено, че е на база на среща, проведена с Министерски съвет, на която е бил представен необходимият график по дни и този, който те са се ангажирали да спазват с необходимия полицейски състав. Това включва изборните книжа, тяхното получаване, транспортиране и отново получаване от РИК и СИК.

„Ние единствено и само съпровождаме до получаването в съответните места в РИК. Това, което се приема от ЦИК и се съгласува с МС, ще го приемем и изпълним”, увери Станислав Теофилов, заместник-директор на Главна дирекция „Охрана”.

„Има съгласуване, знаем номерата на автомобилите, водачите. Самото получаване на бюлетините ще бъде от хора, които са упълномощени. В този регламент нямам съмнение по изрядност и обезпечение”, каза още Станислав Теофилов.