Мариана Георгиева се "дозира" с кирка и народна топка за ЧРД

Изказването на професорката по синтаксис и бивш спортен министър Мариана Георгиева.

"Дозирам се и ще изпадна в интровертност на духа, а нямам отпуск за медитиране, защото трябва да се работи", ще остане в графата велики мисли на велики политици.

Това екс министър Мариана Георгиева заяви при представянето на работата на правителството „Орешарски” в областта на младежта и спорта в 100-те дни управление. Как се дозира днес един професор по синтаксис и кандидат за депутат? -

Много просто с кирка, a за финал с народна топка.

Професор Мариана Георгиева – втора в листата на ДПС за 13-йр Многомандатен избирателен район – Пазарджик и министър на младежта и спорта в правителството на Пламен Орешарски, направи първа копка на две спортни площадки в селата Пашови и Грашево, община Велинград. Рожденичката грабна кирката и показа спортен дух.
Обектите се финансират по Програмата за развитие и растеж на регионите от Инвестиционната програма на правителството на Пламен Орешарски за изграждане и реконструкция на спортни съоръжения в област Пазарджик по политика на министерството на младежта и спорта. Средствата за подобряване на спортната среда в малките населени места за област Пазарджик са в размер на над 1 милион лева. С осигурените от проф. Мариана Георгиева средства ще се изградят 6 нови спортни площадки в областта и ремонтира спортната зала в гр. Белово.

"Спортувайте активно, изграждайте по-висока спортна култура в родните си места", пожела проф. Мариана Георгиева на децата и родителите в селата Грашево и Пашови. "Щастлива съм, че днес имам възможността заедно с вас да превърнем първата копка на вашата нова спортна площадка в празник. Радвам се, че най-после инициативата ни децата и в малките населени места да спортуват на модерни и качествени спортни площадки и съоръжения ще се реализира, благодарение на политиката, която водих като министър на младежта и спорта", допълни проф. Мариана Георгиева и показа спортния си дух, като прие предизвикателството на децата от село Грашево да се включи в един от отборите по народна топка.