Борисов: Първата задача на ГЕРБ е да създаде добри условия за бизнеса

Първата задача на ГЕРБ е да създаде условия на бизнеса, за да работи, заяви при откриването на нова инсталация за био-газ във фирма в Нова Загора, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Радвам се, че се отварят работни места, защото ако ние не работим и хората не работят нищо добро не ни очаква”, добави Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ  обяви, че днес предстои откриването на нов храм в село Стряма.

 На откриването днес присъства и заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. "Сигурност в доходите се осигурява когато се изграждат такива мощности, като тази инсталация в Нова Загора. Със създаването на работни места се надявам по този начин ще отговорим на очакването на хората за по – високи доходи и пенсии. Основните акценти в нашата управленска програма са именно да се възползваме от европейските възможности за новия програмен период, в който са предвидени 32 милиарда лева”, заяви Цветан Цветанов. 

Той допълни, че за съжаление правителството на Пламен Орешарски за последната година и половина не е подписала това желано споразумение с ЕК. Добре че служебното правителство подписва в първите десен дни от встъпването си на поста, защото бяхме застрашени да останем без никакви средства в новия програмен период 2014 – 2015 година. Това ще ни е и основната цел за наваксване, добави Цветанов

От своя страна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази разочарованието си, че все още нищо не се прави срещу купуването на гласове.

„Това е и упрек към служебното правителство. При срещите ни с хората, казват че се купуват гласове. Многократно сме казвали, че след като няма никакви санкции срещу купуването на гласове по време на Евроизборите, а по медиите пряко бяха изобличени политически партии, които купуват гласове, по тези дела няма никакво движение и гласове отново се купуват”, заяви Борисов. 

Според него, има няколко парти, които са силно заподозрени, но нищо не се случва. „Не случайно ГЕРБ побеждава в големите градове, където купуването на гласове е минимално и не влияе на резултатите от изборите. Купуват се гласове предимно в ромските махали и малките населени места, където БСП и ДПС са абсолютни първенци, а след Евроизборите и ББЦ”, коментира Борисов. Той заяви, че ГЕРБ апелира за масово гласуване независимо за кого.

 „Нека хората разберат това и да гласуват всички за когото си искат, тогава купеният вот ще стане неопределящ или поне няма да играе такава важна роля”, заяви Борисов.