​Политици: Досиетата в КТБ ще бъдат крити повече от досиетата на Държавна сигурност

Кризата с банката показа, че държавата е слаба

От казуса КТБ ясно се вижда, че прокуратурата играе за някого, тя не е независима. В тази посока са и критиките в Европа към нашата правосъдна система. Слушаме ария след ария за КТБ. Прави се всичко възможно да не се разбере какво се е случвало в тази банка, да не излезе никаква публична информация, да не се компрометират политици и важни лица в държавата. Това заяви по Нова ТВ кандидатът за депутат от НФСБ Слави Бинев. Той припомни, че преди две години се опитал да влезе в тази банка с протестиращи, но полицията го спряла.

А исках да алармирам още тогава, че там се случва нещо нередно. Но медиите мълчаха, политиците също не ме подкрепиха, заяви Бинев.

Според Корман Исмаилов от Реформаторския блок досиетата в КТБ ще са важни, но ще ги прикриват както криеха досиетата на ДС.

Не е изключено да се опитат тези досиета да ги използват в предизборната кампания като компромати. Но това състояние показва, че държавата е слаба, посочи Исмаилов.

БНБ заобиколи закона когато затвори тази банка и това е основният проблем. Тя не бе затворена по закон. Трябваше да съберат първо акционерите и след това да действат. Колкото повече стои затворена банката, толкова по-малък е шансът да заработи, освен ако не се национализира, предупреди Страхил Ангелов от БСП.

Любен Дилов, който е част от коалицията водена от Бареков – „България без цензура” случаят с КТБ показва колко е слаба държавата – двама души се сбиват и рухва половината държава, коментира Дилов, визирайки противоборството между Цветан Василев и Делян Пеевски. Той обаче премълча за отговорността на неговата коалиция и лидера му Бареков в далаверите точно на тази банка и че бяха част от задкулисните схеми за овладяване на държавата.

Политиците не подминаха и срещата на лидера на ДПС Местан с турския президент Ердоган.

Тази среща имаше параден характер, целта беше и да се направи реклама на ДПС. Защо там отидоха депутати, които са зависими, а Местан не представи на Ердоган хора като Пеевски или осъдени политици от ДПС, попита Корман Исмаилов. Слави Бинев пък е категоричен, че политиката на България не трябва да се прави в чужбина – независимо дали е в Турция или в Германия.