Радан Кънев юнак във Фейсбук: опитва се да пришие на Борисов и Доган, и Цацаров

Лидерът на ДСБ се изкара единствен"автентично десен" борец срещу мафията.

Политик с претенции за лидер на коалиция избра днешния почивен ден да си измерва егото, вместо да се замисли как да вдигне рейтинга на РБ, който е на ръба за влизане в парламента. Лидерът на ДСБ Радан Кънев призова във "Фейсбук" председателя на ГЕРБ Бойко Борисов да каже дали ще се бори заедно с тях срещу злоупотребите с прокуратурата или ще си играе със Сотир Цацаров и Ахмед Доган.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че приключва с мълчанието по адрес на РБ и, че коалицията е последната, с която ГЕРБ ще говори след изборите.  Борисов се зарече още ГЕРБ да управлява по-твърдо, по-безкомпромисно и да не спести на никого нищо. Повод за лютата реакция на лидера на ГЕРБ беше поредното непремерено изказване на бившият глас на реформаторите Радан Кънев.   "Всички знаеха, че Цацаров е фаворитът на Борисов, че той е фаворитът на Доган, фаворитът на Делян Пеевски". Задочно Борисов му отговори от Стара Загора:

РБ да вземат мнозинство, да сменят законите, да направят каквото искат, но да престанат от екраните да сипят обиди към нас. До тук бях с мълчанието по техен адрес. Но им казвам, ние последни с тях ще говорим, а с БСП и ДПС няма да говорим"
"Слушам един виден реформатор днес да се упражнява по наш адрес. Когато беше Костинброд, когато повдигаха обвиненията срещу Цветанов, когато мен ме разкарваха, както и всички министри на ГЕРБ, по прокуратурата, той мълчеше като риба. Сега станал голям защитник на демокрацията"

"Така че когато говорят за нас, да не си мислят, че съм забравил и да се правят все едно сега са се родили и са станали бели и светли и чисти". Отговора на претендиращия за лидер на коалиция РБ не закъсня и той използва социалната мрежа:

"Чета, че след "ръкополагането" на лидера на ГЕРБ за бъдещ премиер, Борисов пак се е разлютил. Няма нужда от нерви - достатъчно е да си признае грешката. И СДС навремето се изкуши да злоупотреби с прокуратурата, и получи политически удари от Филчев. И ГЕРБ се изкуши, и получи Цацаров... Същата работа с Искров - но това е отделна, дълга тема. Не се поучи от чуждите грешки, сега е време да се поучи от собствените", коментира по-късно във "Фейсбук" лидерът на ДСБ.

"Единственото, което Борисов трябва да направи, е да каже ще се бори ли заедно с нас тези злоупотреби да бъдат веднъж завинаги прекратени. Или ще си играе с Цацаров и Доган... Последните знаци не са окуражителни", допълва Кънев.

Привържениците на демокрацията се чудят и маят за поредния цирк на реформаторите и питат "Защо толкова се визират в ГЕРБ? Забравиха ли комунистите"