Mлад реформатор с провокация към политиците "Хвани лъжата"

Всички политици да седнат на детектор на лъжата! Въпросът е един -

На мястото на бившия мавзолей младият реформатор Антони Тренчев ще очаква политическите лидери с един въпрос и апаратура, която ще докаже истинността на отговора им. Въпросът е: „Изкарахте ли пари от политиката?“, а лични покани за участие са изпратени до всички политически лидери. Полиграфът ще ги очаква от 10,00 ч. на 24-ти септември. Детекторът е отворен за всички кандидат-депутати, които са достойни и имат смелостта да отговорят публично на този въпрос. Всеки седнал на горещия стол ще трябва сам да заплати изследването, което категорично ще покаже дали казва истината пред българския избирател. Резултатите от изследването ще бъдат оповестени публично. Кандидатът за депутат Антони Тренчев иска да направи тази своя инициатива традиция и да я облече в законодателна форма. „Ние трябва да бъдем управлявани от честни хора“, категоричен е той. Готов е и да внесе законопроект, с който да задължи депутатите всяка година да се подлагат на детектор на лъжата. Ако изследването ги уличи в корупционни схеми, редно би било те да излязат от парламента.
Политиците, които ще приемат поканата на кандидата от Реформаторския блок, трябва публично да дадат своята заявка за участие в "Хвани лъжата".

Четвъртият в листата на Реформаторския блок в 24-ти МИР в София Антони Тренчев също ще се подложи публично на полиграфа. Той пръв ще отговори на въпроса „Откакто сте член на движение „България на гражданите“, участвали ли сте в корупционни схеми с държавни служители?“. Въпросът, на който Тренчев отговаря, е различен от този, на който ще отговарят партийните лидери, тъй като той няма почти никакъв политически опит и за първи път участва в избори.

„Това е моето лично предизвикателство към действащите политици. Аз не съм участвал в политиката досега и мога да гарантирам за почтеността си, но могат ли те да направят същото? Аз правя този социален експеримент, който цели да покаже лъжат ли политиците избирателите си. Обществото започна да приема непочтеността в политиката като нещо нормално. А тя не е и хората не трябва да се примиряват с това. Така че, "Хвани лъжата" е моя кампания и с нея предизвиквам големите мъже в политиката да се явят на детектора“, обяснява инициативата си Антони Тренчев.