Календерска омайва Джамбазки: ще му носи 5 дни кафе на границата

Двамата бивши партньори се скараха в ефира и потърсиха разправа и по един стар свой спор

"Как не ви е срам, г-н Джамбазки!". Това възкликна Мария Календерска от „България без цензура“ в ефира на БТВ по време на разговор с Ангел Джамбазки от ВМРО, който отправи нападки лично към нея и към ББЦ, както и за предизборната кампания.

„Как не ви е срам, г-н Джамбазки, не знаехте нищо за политическата репресия върху нас ли? Това, че нямахме право за наблюдатели например“, каза Календерска.

По време на близо 20-минутния разговор кандидат-депутатът от Патриотичния фронт и съругата на Бареков се надприказваха. Все пак двама се обединиха около мнението, че за ДПС и партията на Касим Дал в Реформаторския блок ще се влеят над 100 хиляди гласа от Турция и че Ердоган организира изборите в държавата си. Въпреки това обаче Джамбазки отклони поканата, която му отправи Мария Календерска, Патриотичният фронт да се присъедини в готвената за седмицата около изборите блокада на границата. Дори му обеща 5 дни да му носи кафе.

„Ще измислим какво да направим“, й отговори Джамбазки. Дамата го репликира: „Вие ще измислите, а ние вече го организираме.“

Двамата бивши партньори потърсиха разправа и по един стар свой спор. В телевизонно студио преди време Мария Календерска обвини Джамбазки, че не изпълнява предизборното си обещание да дарява заплатата си като европейски депутат на нуждаещите се, както прави Николай Бареков. За подкрепа Календерска беше донесла подарък за кандидат-депутата от Патриотите - видеокасета със запис от Канал 3, където той прави обещанието си.

Джамбазки на свой ред се оправда, че дарявал заплатата си, но не искал да показва хората. „Правя каквото трябва да направя, защото имам своите морални ангажименти. Ако хората пожелаят, да ви потърсят“, изцепи се той.

Накрая на разговора Календерска показа и програмата на „България без цензура“. Ако я зачетете ще видите, че Патриотичният фронт е заел значителни части от нея, отчете тя.