Пеевски проговори отново: Цветан Василев да се страхува от измамените вложители

Медийният бос Делян Пеевски отново проговори. Повод за това стана твърдение на адвокат на банкера Цветан Василев, че към клиента му има отправени нови заплахи за живота му, и те идват от бившия му партньор Делян Пеевски.

Това провокира кадидата за депутат, който изпрати писмо до медиите:

Във връзка с новотиражираните в последните дни твърдения на Цветан Василев и неговите адвокати, свързващи ме по някакъв начин с евентуални заплахи срещу живота и здравето на лицето Цветан Василев и неговото семейство, заявявам категорично, че подобни инсинуации са изключително нелепи и очевидно целят единствено създаване на предпоставки за поредното отлагане на явяването на Василев пред българското правосъдие.

Отново наблягам на обстоятелството, че нямам никакви отношения с Цветан Василев и не желая никой и по никакъв повод да свързва името ми с това лице, а още по - малко името ми да се използва от това лице като оправдание за продължаващите вече няколко месеца опити от негова страна да избегне срещата си българските съд и прокуратура.

Друг е въпросът, че сам по себе си фактът, едно издирвано от Интерпол лице, с повдигнато обвинение за извършено тежко престъпление, да поставя на прокуратурата условия за завръщането си в България, включително използвайки твърдения за несъществуващи заплахи срещу живота и здравето му, е твърде абсурден.

Публично известно е също, че по повод подадените от Цветан Василев срещу мен сигнали за заплахи за неговия живот и здраве, бяха извършени необходимите проверки. Образуваните преписки бяха прекратени, както от българската, така и от австрийската прокуратура, поради пълната им несъстоятелност. Не от мен трябва да се страхува Цветан Василев, а от хилядите вложители в КТБ, които очакват от Цветан Василев не игра на криеница, а сериозни отговори на въпросите – Къде са техните пари и как ще им бъдат възстановени от банката.

На следващо място, предвид продължаващите инсинуации от страна на Василев и неговото близко обкръжение, за пореден път заявявам, че нито аз, нито семейството ми имаме необслужвани кредити в КТБ или някакви други отношения или интереси свързани с тази банка. Нека тези, които твърдят наличието на огромни мои кредитни задължения да докажат това – или да преустановят празното говорене и спекулациите по тази тема.

Делян Пеевски