Кунева: В мир съм със себе си

Председателят на ДБГ обясни, че решението за отлагане на избор на лидер на РБ е общо, а не говори за разцепление

„В мир със себе си относно евроизборите и преференциалният вот, който измести Светослав Малинов на първо място. Ако не бях начело на листата на Реформаторския блок на европейските избори, щяхме да имаме по-малък резултат” Това беше коментарът на лидерът на ДСБ Меглена Кунева в ефира на БНТ. Тя призова възможността за преференция да се използва и на 5-ти октомври.

Нито един от лидерите на партиите в РБ не се сърди, че не беше избран председател на блока в неделя. Между 5 септември, когато се регистрирахме и бяха готови листитe, и 14 септември имаше 10 дни. За времето, което имаме, ние не правим избори помежду си, ние правим така, че голяма част от българите да изберат нас. Затова не се конкурираме помежду си. Просто не ни стигна времето за качествена организация. По този начин тя обясни отлагането на избор за председател на РБ.

Кунева беше категорична, че „не цъка бомба в РБ” и увери, че решението не е само нейно и на Божидар Лукарски, а общо. "Ние сме в остра конкуренция с ГЕРБ, защото делим едно и също пространство – делим хора, които няма да гласуват за БСП и ДПС и които търсят спасение за себе си и за страната през дясноцентристка партия, заяви лидерът на "Движение България на гражданите".