​Нова дясна партия стартира в Деня на независимостта

Нова конституция и лустрация са основните идеи на формацията

В Деня на независимостта новата дясна формация „Движение 22 септември“ ще проведе в София учредителното си събрание -  зала „Европа” на парк хотел „Москва”.

„Верни на призива си за създаване на конституционно мнозинство и поуките от 2013-2014, Движение ''22 септември'' не се изкуши преди 5 октомври да се включи в играта за разпиляване на гласове, пазарене, извиване на ръце и за поставяне под въпрос, и то точно сега, на стабилността на бъдещото управление на България. Надяваме се да не сме допуснали грешка.

За съжаление, нашето предложение за създаване на единен Конституционен десен блок не беше чуто, което може да доведе до ново раздробяване на антикомунистическия вот.

Приятели на Движение "22 септември",

Каним ви заедно, на 22 септември 2014 г. , да се опитаме да поставим началото на една наистина патриотична партия, която да отстоява независимостта на България и на следващите избори да гарантира приемането на нова Конституция, без която е невъзможно да бъдат осъществени необходимите реформи в съдебната система, прокуратурата, избирателното право, а и да бъде осъществена отлаганата вече 24 години Лустрация.

Нека декларираме своята независимост и нетърпимост към свързаните с ДС и нейните метастази, към олигархичното управление на държавата, към опитите за предизвикване на етнически конфликти, към путиновата политика за колонизиране на България!

Нека заедно съградим и оставим след нас независима и горда България!” Това се казва в политическа декларация на формацията, разпространена до медиите.

В инициативния комитет за създаване на ПП "Движение 22 септември" влизат: Едвин Сугарев, Евгений Михайлов, д-р Любомир Канов, Йордан Василев, д-р Георги Боздуганов, Георги Липовански, Александър Кипров, Ваня Костова, Росен Елезов, Албена Колева, Иван Цанев, Мирослав Писов, Корнелий Савов, Блага Янкулова, и др.