Димитър Манолов: Скандално - Иван Искров взима 90 бона заплата

В отворено писмо вчера Комитетът за защита на финансовата и банковата стабилност в България алармира, че одиторите на КТБ са бездействали в продължение на цели 20 дни , но затова пък ще получат за дейността си сумата от 1,6 млн. лв. Сметката се оказва, че се заплаща от ресурс на самата банка.

"Сметката на одиторите се плаща за сметка на някакъв ресурс от самата КТБ. Няма как да е БНБ. Това е за сметка на собствения ресурс на банката. Което, разбира се, утре ще бъде записано в пасивите на банката, както е ясно", заявява в интервю за сайта Bpost.bg вицепрезидентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов. Синдикалистът отговаря и на въпроса - голямо или скромно е възнаграждението

"След като може гуверньорът на БНБ да получава по 90 000 лв. на месец, значи сигурно е в реда на нещата. Тези хора са някакъв друг свят. И аз не мога да преценя много ли е, малко ли е. В смисъл, на мен ми се струва ужасно много, ама може това ми впечатление да е на фона на заплата от 800 лв., средна за България. Тези са някакви други хора, както е известно. И аз от доста време се питам защо една медийна група публикува данни за това кой какви влогове имал, кой какви сметки имал, защото, нали, тази информация би трябвало да е покрита от банкова тайна. Оказа се, че не е. А пък съхранители на тази банкова тайна са същите тези квестори".