Тодор Танев: 10 ноември е претенциозна дата за конгрес

Партиите от Реформаторския блок ще продължат със сътресения и ще сгрешат много, ако не обърнат внимание на Гражданския съвет, смята професорът политолог

Тодор Танев от Гражданския съвет на Реформаторския блок коментира в "Преди всички" на БНР вчерашната конференция на Реформаторския блок и неизбирането на лидер. Той изрази мнението си със сентенция: "Когато пресичаш река, не сменяш коня."
Проф. Танев, който е и преподавател по политология в Софийския университет, не вижда драма на този етап. "Беше демонстрирана една силна воля за продължаване заедно напред. Чертаят се планове и за отвъд изборите", каза още той.
"Партиите от Реформаторския блок ще продължат със сътресения и ще сгрешат много, ако не обърнат внимание на Гражданския съвет, който е уникално нещо в българския партиен живот. Това е маховик, който обира прекалените скорости и прекалените забавяния", категоричен е Танев.
Помолен да коментира датата 10 ноември, избрана от Реформаторите за конгрес, той каза, че това е изключително претенциозно предложение. Това издърпва нещата в полза на СДС. Но кое СДС? А това е най-малката партия в Реформаторския блок. Надали това ще бъде датата на конгреса, сигурен е Танев.

Преди няколко дни професорът политолог прогнозира нестабилно следващо правителство, а също и че партиите тръгват с нагласата мандатът да бъде по-кратък от обичайното.