В Кюстендил всички партии срещу алчната за власт Манолова

Червената фурия си присвоява активи на ГЕРБ, демагогства

В дебат за Кюстендил в ефира на БНТ Мая Манолова заля като картечница зрителите с похвали за "свършеното" по време на доскорошното управление. Тя отговори на въпроса защо искат пак да управляват с аргумента, че "променихме държавата". Много се направи за всички социални групи, се похвали тя и изброи неща, които вече са като рефрен от стара песен. Тя бе опонирана от кандидат-депутата на ГЕРБ Кирил Калфин, който я обвини, че си присвоява активи на ГЕРБ.

"Ако това, което говорите, г-жо Манолова, е вярно, се питам защо сме тук", се обърна към нея Калфин. "Ако това е истина, щяхте да управлявате не една година, а 11 години. Демагогията през цялото това време растеше. Повече от 400 дни имаше протести и митинги. Хората казаха "не". Оценката дадоха гражданите", каза още той.

Кирил Калфин заяви още, че за развитието на Кюстендил застава зад всеки, койко направи нещо за този град. "Нашите избиратели са тук, тук живеят. Всичко, което Манолова изброи, е направено и заложено по времето на ГЕРБ с изключение на Римската стена", каза още той и даде пример с пътя Кюстендил-Дупница, площадки, одобрени европейски проекти далече преди БСП да дойде на власт.

В дебата участваха от Реформаторския блок, България без цензура, "Глас народен" и др. Всички участници скочиха срещу демагогията и популизма на Манолова и й опонираха за нейните словоизлияния.