Красимир Райдовски: Атанас Мерджанов щеше да лежи в затвора , заедно с Анжел, но го прибрах в МС

Той е като пеперуда, която се върти около лампата!

Eксразузнавачът Красимир Райдовски прави по "списък" безпощаден анализ на бившите съпартийци в БСП.

За Атанас Мерджанов, шеф на пресслужбата по време на управлениетона Жан Виденов, смята, че той  е от онази категория български политици, които винаги са пърхали около слънцето.

" Ако през 1995 година не бях го прибрал от улицата, Мерджанов може би щеше да лежи в затвора, заедно с видния строителен предприемач на “Градът на мечтите” - Соломон Анжел, защото работеше за него заедно с Елена Вълчева, дъщерята на Тодор Вълчев - тогавашният гуверньор на БНБ. Какво може да работи заедно с Анжел един социолог? Сигурно е крал заедно с него! Елена Вълчева пък му се правеше на “връзки с обществеността”...Та, ако тогава не бях го прибрал в Министерския съвет, когато съдеха Анжел, че е измамил клиентите си, той щеше да влезе в затвора заедно с него", разказва Райдовски в интервю за "Шоу". 

"Назначих го в Министерския съвет и оттам му тръгна кариерата. Първо в Центъра за масова приватизация на Калин Митрев. Но той се скара с него! Имаше напрежение в отношенията им, не знам по каква причина - може би кой да го извади по-голям! Тогава го прибрах в Пресцентъра на МС при мен. Мерджанов е емблема на поведение в БСП! 

Той е като пеперуда, която се върти около лампата! 

Навремето се смяташе за човек от най-близкото обкръжение на Жан Виденов, от т. нар. жановисти. След това стана човек на Първанов, след това - човек на Станишев, и сега е човек на Мишо Миков! Не знам, на базата на какви взаимоотношения е сега човек на председателя, но при всички случаи не е на базата на сексуални взаимоотношения, защото Мишо Миков е доказал, че не е педал! Според най-новото изследване на “Галъп”, България била рай на гейовете на Балканите! Българската социалистическа партия пък е рай за гейовете, не за сексуалните, а за политическите гейове! Мерджанов е представител на този тип български народни представители, които след приключването на всеки мандат на парламента, излизат от него лично обогатени – с нови коли, с жени, с нови деца и ... с десетина килограма плюс! Той е от категорията политици, а те 99 процента са такива, на които властта въздейства като сексуален стимулатор! Този разврат, който се вихри в българския парламент, никъде го няма! Българският парламент е едно уютно гнездо и на политическите травестити в България, и на политическите гейове! Сексуалната ориентация е право на всеки български гражданин, стига да не пречи на другите, разбира се! Аз приемам сексуалните гейове, но не мога за нищо на света да приема политическите гейове!

За настоящия министър на отбраната Велизар Шаламанов Райдовски счита, че неговото поведение за "Визия 2020" е лесно обяснимо – той е длъжен да се държи по този начин като 

настоящ служител на американската фондация “Маршал” 

Но този човек много бързо забрави това, което останалите помним! Как през 1980 г., като един млад български курсант във Висшето военно училище “Георги Бенковски” в Долна Митрополия, става член на БКП! През 1983 г. вече става секретар на първичната партийна организация! 

Всъщност, по традиция Шаламанов е нормално да има такова поведение на класически ренегат. Най-големите ренегати в най-новата българска политическа история са именно тези хора! Не знам как ще реагира обществото, ако бъдат публикувани молбите на подобни хора за членство в БКП! 

И по-точно онзи абзац, който се отнася до тяхната мотивация, в който пише как те са готови да дадат живота си за великия Съветски съюз и за комунистическата партия на Съветския съюз!
Но сега разбирам Шаламанов, той е длъжен да се хареса на американските си началници! Не разбирам само едно, защо американските другари залагат на тази категория хора! Защото един път, ако продадеш своите идеи, доколкото си имал такива, нищо няма да те спре да продължиш да ги предаваш професионално! Такива хора са професионални предатели! Вместо да се занимава с простотии и да става смешен, Шаламанов по-добре да беше изпратил войската в Мизия!