Чудо! "Атака" и "Нова сила" с листи-двойници в Хасково, РИК в паника

Партиите "Атака" и "Нова сила" се озоваха с напълно еднакви депутатски листи в Хасково за парламентарните избори на 5-ти октомври.

Подобна ситуация е недопустима от закона, но лъсна като факт в сайта на РИК-Хасково.

И двете партии са подали заявлението си за регистрация вчера, 1-ви септември, като в решенията на избирателната комисия са записани едно под друго. Едва ли става дума за механично копи-пестване при качване на регистрацията в електронната страница, защото в текста на решението надлежно се обяснява кой прави регистрацията и от кого е упълномощен, като имената са различни и поне там - изписани правилно.

В 11-членните листи обаче четем едно и също - водач е Димитър Димов, следван от Ради Стоянов, Теодор Димитров и прочие. За случката сигнализираха симпатизанти на политическите формации, които например чули, че начело на „Нова сила" ще е Георги Майоров. Не че имало някаква разлика, след като дълги години Майоров бе острие именно на хасковската Атака, но за тези избори явно е решил да смени отбора, коментираха по-страстните от местните политически запалянковци. Нямало страшно според тях, така или иначе всички муцуни са стари и познати.

Няма страшно, ама не и за РИК. Именно от сигнали на граждани и те разбрали за проблема и в момента трескаво търсят как да го остранят. Шефът на РИК-Хасково Димитър Велев притеснено коментира, че човекът, който поддържал сайта и можел да „оправи нещата", в момента липсвал. Май бил някъде в чужбина и не се очертавало да е на линия в следващите няколко дни. Положението се усложнява и от това, че в комисията нямат представа какъв точно специалист им трябва, за да потърсят поне външен човек, който да оправи кашата.Поне до момента няма подадени оплаквания от самите потърпевши, пише съобщи haskovo.net.