Цветан Цветанов: Каня Вигенин на "мъжки дебат"

Пълна листа от двадесет и двама депутати представиха от ПП ГЕРБ за област Благоевград. Кандидатите бяха обявени от председателката на областната организация на партията Даниела Савеклиева. Специално за представянето на листата присъства и родената в Хаджидимово евродепутатка Мария Габриел.

Цветан Цветанов ще води герберите в Пиринско, но същевременно обяви категорично, че ще влезе депутат от листата във Велико Търново, където също е водач. Сред имената на 22-мата липсват депутатите от 42-то Народно Събрание Митко Захов и Любен Татарски, за които Цветанов поясни, че те не участват заради посочени лични причини. е. Любопитни имена са това на Иван Стойчев, бивш футболист и капитан на Пирин Благоевград, както и старши треньор на Пирин Разлог, който е лидер на ГЕРБ в Белица, също така и „острието” на партията от Гърмен Асим Адемов, чието име бе забъркано в редица скандали, след като бе уволнен от предишните управляващи от поста си на директор на местно училище.

Петима депутати влязоха в предишния парламент, като този път целта ще бъде те да са 6-7, заяви Цветан Цветанов. Със заявката си, че със сигурност се отказва от позицията си на първи в полза на следващите, по партийни сметки, хората до 8 място имат шансове за мандат в 43-то Народно събрание. В първата десетка фигурират имената на Цветан Цветанов, Даниела Савеклиев, Димитър Танев, Георги Андонов, Йордан Андонов, Мария Копанарова, Пламен Поюков и Кирил Котев.

„Няма да се конфронтираме и ще водим една чиста и не компроматна кампания”, категоричен бе Цветанов. Според втория в партията, в момента на България трябва градивен диалог и изчистване на приоритетите, преди навлизанeто не новия програмен период на европейско подпомагане 2014-20, където има предвидени за усвояване цели 32 милиарда лева. Той не пропусна да отбележи и упрекне предишните управляващи за забавянето на два от лотовете на магистрала „Струма” - Сандански до Кулата и Дупница до Благоевград, които са жизненоважни за областта.

Цветанов отвърна и на поканата на Кристиян Вигенин за публична дискусия, като се закани за един „мъжки дебат”, в който ще демонстрира достойнствата на политиката на ГЕРБ, както и на експертната им депутатска листа в Пиринско.Ние се борим за шест или седем депутати от 1-ви МИР. Това каза Цветан Цветанов в Благоевград по време на представянето на листата на ПП ГЕРБ за 1-ви МИР. По думите на Цветанов, ако получат повече това ще бъде допълнителен бонус и кредит на доверие, който ще бъде оправдан пред избирателите от Благоевградска област. Програмата на ГЕРБ ще бъде представена официално в четвъртък. Цветан Цветанов каза още, че Любомир Татарски и Митко Захов няма да се кандидатират за народни представители по тяхно желание. По думите му, от партията поемат ангажимент те да бъдат ползвани в съответните ресори на политики. Той подчерта, че те са хора с капацитет и трябва да бъдат ползвани. „Ние сме един отбор и когато всеки дава всичко от себе си ще можем да защитим нашата идентичност, дясноцентриско управление, силен мандат и изпълняване на ангажиментите си в секторите политики от управленската програма. Цветан Цветанов каза още, че всеки един кандидат на листа от даден регион трябва да участва и се надява на един мъжки дебат с кандидата на листата на „ БСП лява България” за 1-ви МИР Кристиан Вигенин. „Аз съм убеден, че всеки един, който се явява на подобен дебат трябва да бъде достатъчно аргументиран и аз смятам, че мога да поднеса добри изненади на Кристиан Вигенин и да покажем превъзходството на ПП ГЕРБ, както с отборът ми от 1-ви МИР, така и с личностните достойнства, които има всеки един от водачите, но няма да имаме конфронтации с нашите политически опоненти”, каза Цветан Цветанов.