​Борисов: Малките партии ежедневно ни извиват ръцете

Той призова за бързо решаване на конфликта Русия-Украйна

Всеки ден ежедневно ни се извиват ръцете малките партия и ни поставят условия за подкрепа на правителство след изборите. В същото време ни обвиняват, че нямаме коалиционна култура. А европейската коалиционна култура изисква, че малките партии с поняколко процента дават подкрепа на големия победител, за да има стабилност в управлението. Това направиха и в Германия. Това обяви в телефонно обаждане лидерът на ГЕРБ ...в ефира на Би Ти Ви.

Той заяви, че ако ГЕРБ се окаже първа политическа сила, но нямат 121 депутати, ще направят опит за съставяне на правителство на малцинството, като ще потърсят подкрепа и на малките партии. Ако не постигнат съгласие, предвид условия, които са неприемливи за тях, ще върне мандата и ще ги остави сами да си правят правителство

Борисов коментира и темата със задълбочаващата се криза в Украйна. Той апелира за мирно решаване на конфликта между Русия и Украйна. По думите му, ако това не се случи и ако започне газова криза, този конфликт ще се превърне в реална заплаха за цяла Европа.