​Радан Кънев: Скандалът срещу реформаторите е, защото сме опасни

РБ отива на битка срещу ДПС и БСП

Атаката срещу Реформаторския блок са координирани и целенасочени. Блокът доказа, че не е проект на жълтите павета, затова ни атакуват в медиите. Това е един организиран заговор, заяви в студиото на Нова ТВ лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Той е категоричен, че “блокът не е брошка на Борисов”. Стъпил е във всяка община, има здрави връзки с местната власт и силни личности. В листите му участват професори, които са предложени от местните граждански организации и наши структури, което ги прави сериозен противник на тези избори.

Скандалът срещу реформатори е защото сме опасни. Защото другите видяха, че отиваме на битка и то срещу ДПС и БСП, и в Хасково, и в Мантана, и в БСП, и в Димитровград. Те са стреснати от това, че РБ сме сериозен противник, коментира Кънев.

Той не приема атаките срещу номинациите на Светослав Благов и Станислав Иванов, защото това са хора, с доказани качества и не вярва, че съществуват някакви зависимости.

Бащата на Станислав Иванов – Георги Иванов е кмет на Хасково от години, той отдавна е независим, подкрепян от много партии. В Хасковско ДПС се опитва да етнизира вота и сега това няма да им се отдаде. А у нас всеки политик, който не се е продал на ДПС, е скандален, посочи лидерът на ДСБ.

Радан Кънев бе категоричен, че “Зелените” нямат основание да ги обвиняват в това, че трябва да си плащат, за да бъдат част от една обща кауза. Като млада политическа формация, която няма финансов ресурс и разчита на дарения, е справедливо да бъде финансово подкрепена, за да може да се изправят в една много сериозната битка, която предстои.

Политиката е битка, това е отговорност. Това е водещият принцип, които отстояват хората в РБ. Който й да влезе в НС или правителството – ще бъдем остри към медиите, а няма да им се подмазваме, коментира още Радан Кънев.