Разпокъсана облачност, температури между 24° и 29°

Днес ще има разкъсана облачност, предимно значителна над Западна България. В следобедните часове в югозападните райони ще превали. Над централните и източните части от страната облачността ще намалее до слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури между 24° и 29°, в София около 24°.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, намаляваща до слънчево време. Ще духа слаб, временно умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 25° - 27°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините от Западна България ще има значителна облачност и в следобедните часове ще има превалявания. Възможно е и да прегърми.

Над масивите от останалата част от страната ще има временни увеличения на облачността, но ще бъде без валеж. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, който през деня постепенно ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра около 12°.

В сряда и четвъртък над страната ще преобладава облачно време. Ще вали дъжд, като валежите ще са почти повсеместни, на места интензивни и значителни по количество. Ще има и гръмотевична дейност. Ще духа умерен, в Северна и Източна България временно силен вятър от изток-североизток. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат от 21° до 26°. В петък над Западна и Централна България облачността ще бъде значителна и на много места ще има превалявания, но вече по-слаби. Над Източна България ще настъпи подобрение на времето: ще е почти без валежи, ще има и значителни разкъсвания и намаления на облачността. Ще се задържи ветровито.