Лиляна Павлова разговаря с производители от Девня и Аксаково за европроекти

Срещата беше в рамките на официалното закриване на първо по рода си изложение

Участниците на първото по рода си изложение „Произведено на територията на Местна инициативна група „Девня - Аксаково” обсъдиха възможностите за работа по европроекти с Лиляна Павлова. Това съобщиха от пресцентъра на партията. 

Бившият регионален министър беше там по покана на кмета на Аксаково Атанас Стоилов и председателя на Общинския съвет Светлана Добрева. Попова се срещна с производителите в рамките на официалното закриване на форума. Общината реализира едни от най-успешните си проекти при управлението на правителството на ПП ГЕРБ, в което Лиляна Павлова бе министър на регионалното развитие и благоустройството. Сред гостите на изложението в качеството си на бивш зам. областен управител на Варна беше и вицеадмирал о.р. Пламен Манушев. 

23 фирми и производители от Девня и Аксаково се представиха на форума. Един от участниците – Георги Георгиев, производител на изделия от дърво, подари на Атанас Стоилов овчарска гега с пожелание и занапред да се грижи за общината, както добрият стопанин се грижи за стадото си. Предвижда се догодина изложението да се позиционира в бъдещ изложбен център, който ще бъде построен в с. Климентово, по проект на община Аксаково, подаден от организаторите - Местна инициативна група „Девня - Аксаково”, и парафиран от ДФ „Земеделие”. 

По настояване на кмета и гражданите, които топло посрещнаха гостите, Лиляна Павлова и Пламен Манушев уважиха и празника на Аксаково. С концерт и фойерверки вчера градът отбеляза своята 10-та годишнина. Специално за тържеството пристигна и големият български актьор Васил Михайлов.