​Тити Папазов: Борисов е единственият политик, който може да спре кризата в КТБ

Вложителите в КТБ продължават с протестите, настояват за мониторинг от ЕК

Не става дума за моите 16 000 лева на семейството ми в КТБ, а защото откраднаха мечтите ми. На 17 юни Искров каза, че КТБ е една от най-стабилните банки в страната, а след 24 часа се обърна на 180 градуса. Но вече търпението се изчерпва. Затова се обръщам към единствения политик у нас, който има авторитета и харизмата – г-н Бойко Борисов, да направи така, че да върне Цветан Василев в България. Да му дадат шанс да влезе в кабинета си да оздрави КТБ, преди с него да се занимават правозащитните институции. Само Василев, който е доказал, че е добър банкер, може да привлече отново инвеститорите и върне парите на вложителите. Това е банката, която може да създаде доброто за България. Това обяви в ефира на Нова ТВ Тити Папазов.

По думите му проблемът с КТБ е глобален и той трябва да бъде ангажимент на държавата. Защото от лошия сценарий, който разигра Иван Искров страдат 500 000 българи, страда родния бизнес.

15 септември е добър ден в календара на всеки българин – това е началото на новата учебна година. Това е крайният срок да хванем влака на спасението на КТБ и държавата трябва да се намеси решително, за да бъдат върнати парите на хората, за да бъде има бъдеще страната ни, категоричен е Папазов.

Вложители в КТБ обявиха, че днес отново ще излязат на протест. Те са изправени пред трудности, заради това, че не могат да разполагат с парите си, на които разчитат да живеят нормално. Според тях кризата в КТБ е измислена, това протакане на времето е пагубно за всички и затова трябва да бъде отворена банката.

Ние настояваме тези пари да бъдат върнати на гражданите. Подготвили сме се жалби, с които ще сезираме в Европейската комисия. Ще настояваме да има мониторинг върху случващото се в КТБ. Смущаващо е защо не беше предоставена държавната помощ на банката на Цветан Василев, след като ЕК се произнесе положително, а българското правителство взе решение да се ангажира с оздравяването на КТБ. Това обаче не се случва, защото около тази банка се разиграват нечисти сценарии, коментира в студиото на Нова ТВ адвокат Владимир Скочев.