​Кобляков: Вместо с Достоевски и Сахаров, рекламират Русия с Калашников

Спрете бизнеса с Путин – призова френският правозащитник на протест пред руското посолство в София

Над 150 българи се събраха днес на протест срещу режима на Путин и Москва пред сградата на руското посолство в София. Сред недоволните от агресията срещу украинския народ бе и френският правозащитник, от руски произход Николай Кобляков. В началото на август той бе арестуван на летището в София по искане на руските власти, но по-късно бе освободен от съда с мярка за неотклонение „подписка”.

На протеста днес Кобляков обяви, че е свободен руснак и подкрепя братския украински народ в стремежа му за независимост от Путиновата инвазия. Пред Faktor.bg Кобляков призова диктатора: „Путин спри своето кръвопролитие между братски народи. Остави своята фашизация в своя дом. Не вкарвай руския народ в миналото на болшевизма и сталинизма. Русия има своите Достоевски, Павлов, Чехов, Сахаров и не иска Калашников да бъде сегашната реклама. Руснаци, какво общество искате да изграждате, в каква държава искате да живеете. Вие не сте в племенния строй, нито сте Южноамерикански наркокартел”.

Френският правозащитник призова всички демократични държави в света да спрат бизнеса си с Путин, защото това е начинът диктаторът да бъде свален.