Листите на Реформаторите със скандален случай в Хасково, инфарктен – в Търново

Водачи в трите столични избирателни района са Меглена Кунева, Божидар Лукарски и Петър Москов, като самите райони ще се уточнят допълнително

Днес лидерите на РБ ще дадат пресконференция, на която ще представят водачите на листите в зала „Европа” в Парк-хотел „Москва”, съобщиха от пресцентъра на Блока. 
Листите на Реформаторския блок са в 95 процента готови, остават някои малки детайли. Това съобщи източник на Vevesti.bg от ръководството на Реформаторите. Както се разбра, в тях няма да присъстват представители на "Зелените", преговорите с които се провалиха.

Листите на коалицията се редяха до последния момент заради новоприсъединилите се към РБ нови партии, като Нова българска демокрация и ХДС.

Водачи в трите столични избирателни района са Меглена Кунева, Божидар Лукарски и Петър Москов, като самите райони ще се уточнят допълнително.

Говорителят в оставка и основен кандидат за поста „Председател на РБ” Радан Кънев очаквано ще води листата във Варна.

В Благоевград след някои уточнения на първо място е поставена друга ключова фигура от ДСБ – ген. Атанас Атанасов.

Румен Христов ще води листата в Русе.

Не е новина, че начело на кандидатите от РБ в Монтана е определен бившият царист от НДСВ и за известно време председател на парламента Борислав Великов. Както стана известно покрай преговорите със „Зелените” и от други публикации, Великов, който има успешен бизнес, ще финансира сам кампанията си в региона. Той представлява партията НБД, заедно с Николай Свинаров и Лидия Шулева. Партията е поредната, родила се от НДСВ.

Особено критични са два избирателни района – Велико Търново и Хасково. В старопрестолния град за водач след доста напрежение и спорове е определен бившият ГЕРБ-министър Трайчо Трайков. Той беше силно лансиран и за енергиен министър в служебния кабинет от Радан Кънев. За първото място в Търново се бореше и спорният кмет на Свищов Станислав Благов, който засега остава втори.

В Търново се очакват още скандали, защото от ДБГ са отколешни противници на свищовския кмет.

Другото избираемо място, което най-вероятно ще предизвика спорове и одумвания, е на сина на кмета на Хасково Георги Иванов – Станислав. За него също се говори, че има финансова аргументация.

Бургас е „отстъпен” на СДС, където водачът на листата отдавна се подозираше – това е Костадин Марков, брат на СДС-активиста Борис Марков.

Касим Дал най-вероятно ще е втори във Варна, а Корман Исмаилов – водач на листата в Кърджали и трети в един от столичните МИР.

Като цяло позициите са разпределени така, че ДСБ играят за около 5 сигурни места, ДБГ - за 3, СДС - за 2 и нататък – каквото дойде. Последни уточнения по всички имена в листите ще бъдат направени във вторник.