Бареков в отстъпление: Миналото на Борисов вече не е тема на разговор

Проблемът е, че след неговото управление шестима наши сънародници се самозапалиха от отчаяние, заявява лидерът на ББЦ

Проблемът не е в личното ни минало, а в бъдещето на народа. Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в отговор на написаното от лидера на ГЕРБ Беойко борисов в социалната мрежа, съобщиха от пресцентъра на ББЦ. "Като съвестен гражданин съм изпълнил своите задължения и съм предал всички документи, свързани с миналото на Бойко Борисов, на компетентните органи. Относно преждевременната радост на един бивш премиер, че е получил поредната индулгенция от властта заявявам, че "битката между Бареков и Борисов" ще премине на качествено ново ниво с оглед кандидатирането ми от Пловдивски многомандатен избирателен район", заяви Бареков. По думите му, неговата битка с Борисов никога не е била на лична основа, а е чисто политическа. "Смятам че за целия български народ е ясно кой как си е изкарвал хляба в миналото. Дори и тези, които гласуваха за ГЕРБ, нямат съмнение за предишната битност на Борисов и участието му по време на прехода в нерегламентирани дейности и в структурите на трибуквените групировки, които всяваха страх в гражданите и бизнеса", коментира лидерът на ББЦ.
"Миналото на Борисов вече не е тема на разговор. Тема е лошото управление на ГЕРБ и практиките, които прокараха в българската политика. Тема е и рекетът върху бизнеса от страна на Цветан Цветанов, Ваньо Танов и Симеон Дянков", допълни Бареков. По думите му, каузата на "България бе цензура" е бъдещето на България и дали може да направи живота на българина по-добър, без да се краде, без да се взимат заеми и без да загробваме българския народ, който плати скъпо демократичното настояще на България.
"Битката е политическа, защото за разлика от Борисов и останалите партии аз не съм ограбвал народа и не съм прилагал социален геноцид върху него.
Всеки обаче има право на своето достойно минало и настояще. Проблемът не е в миналото на Борисов, а че след неговото управление стотици хиляди българи бяха обречени на глад и мизерия, стотици хиляди малки предприятия фалираха и шестима наши сънародници се самозапалиха от отчаяние", заяви Николай Бареков.