"Флейтата" и ромски лидери повеждат ДПС на изборите

От ДПС залагат от протестъри, през генерали до ромски лидери като Бат Сали за вота през октомври

Един от най-активните протестиращи през зимата на 2013 Кристян Коев – „Флейтата” ще поведе ДПС в Перник на 5-ти октомври, пише "Преса".

"Флейтата" стана популярен по време на протестите през февруари 2013 година, когато бе арестуван от полицията. Освен с активната си гражданска позиция Кристиян Коев стана известен с изказването си, че повторната окупация на СУ бе извършена не от "ранобудните" студенти, а от "млоумните" такива. Тойуспя да бъде и арестуван от полицията по време на протестите.

Други интересни имена от листите са ген. Симеон Симеонов, който ще оглави листата на ДПС в 24-ти МИР в София. Бившият финансов министър Петър Чобанов ще е начело в 25-и МИР и в Монтана, а професорът по синтаксис Мариана Георгиева – бивш спортен министър, е първа в 23-ти МИР в София и втора в Пазарджик, което също е избираемо място.

Екоминистърът Станислав Анастасов е начело във Видин, зам.-министърът на инвестиционното проектиране Джейхан Ибрямов - в Ловеч. Лидерът на партията Лютви Местан отново ще води в Кърджали и Хасково. Две първи места ще имат и депутатите Делян Пеевски - в Пазарджик и Стара Загора, а Камен Костадинов ще води листите във Враца и Шумен. Ромският активист Александър Методиев - Бат Сали, е първи в Кюстендил и втори в София-област. Още един ромски лидер - Илия Илиев от ДРОМ, ще води в Ямбол, той е втори в 25-и МИР.