Вигенин: БСП реди листите си най-демократично от всички партии

Според Вигенин държавата не е в колапс, а наследството на правителството на Орешарски е много по-добро от това на ГЕРБ

”Ние сме единствената партия в България, която реди на всички нива листите си по един демократичен и прозрачен начин, водят се разговори и дискусии на местно ниво и се взимат правилните решения” Това заяви водачът на листата на БСП в Благоевград Кристиян Вигенин. „Факт е обаче, че крайното решение за подредбата и състава на листите се взима от Националния съвет на партията”, допълни той по повод броженията срещу кандидатурата му в региона.

Кандидатът от БСП подчерта, че е била дадена възможност на местната организация на левицата в Благоевград да излезе и да застане зад своя кандидатура за водач на листата там, но не бил постигнат достатъчно сериозен консенсус за една определена фигура. „В крайна сметка аз поех ангажимента да застана начело на Благоевградската листа и ще работя с всички сили да постигнем възможно най-добър резултат там. Трябва да се отбележи, че ние провеждаме избори в една абсолютно нова ситуация, понеже както знаем има възможността за преференциален вот и може да се каже, че никой в листите не е сигурен за мястото си” заключи Вигенин.

По отношение на работата на служебния кабинет той изрази тезата, че с действията си и постоянната смяна на кадри в държавната администрация и по места се подготвя връщането на ГЕРБ на власт.

Бившият външен министър не приема тезата, че държавата и икономиката са пред колапс и са нужни вземанията на нови заеми, както искат от партията на Борисов. Той заяви, че правителството на Орешарски е оставило държавата в много по-добро състояние, от което са я оставили от ГЕРБ.