Aнтон Кутев: Станишев свали напрежението от себе си в Брюксел, изглежда свеж и отпочинал

Учудвам се, че Георги Кадиев се кандидатира въобще

Сергей Станишев беше в София, прибира се за заседанията на "Позитано"20 изглежда отпочинал и свалил напрежението, виждам, че мисли за това, което се случва и се опитва да дава насоки, да бъде полезен. Изтеглил се е, за да не пречи на работата на новия председател.Водачите на листи се определят от централата на партията и това е логично; ако някога е имало грешки, те не са били с водачите, обясни по Нова телевизия Антон Кутев от БСП. Най-сложното по места е кого къде го искат. Благоевградската организация например била разделена, едни искали Нинова, други не, имало конфликти.

Най-важното е да не позволяваме разделение на организациите, Кристиян Вигенин в крайна сметка ще бъде водач там; той е изграден политик и то сравнително млад, не бива да се потъпква това, което той е направил за страната а и партията за него. винаги има битка, когато се редят листите, отбеляза той.

Няма съмнение, че ще имаме значително по-голям брой резултати от 2009 г., убеден е Кутев.

Централата винаги, когато налага кандидатури, си носи отговорността. Има ли ясна политика и принципи, те трябва да се отстояват докрай, отчете Кутев. Той вярвал, че Кристиян Вигенин можел да се наложи в тази организация.

Не се притеснявам от лична кампания. Учудвам се, че Кадиев се кандидатира изобщо, очаквах, че няма да го направи. но не се притесняваме от преференцията; ние я приехме с нашето мнозинство, обясни той. Няма да агитирам хората за или против от преференцията.

Не става дума за наказания, а за провеждане на политика. Кирил Добрев и на миналите избори беше втори, а не водач, посочи Кутев.

Станишев беше в София, беше за НС тук; изглежда отпочинал и свалил напрежението, виждам, че мисли за това, което се случва и се опитва да дава насоки, да бъде полезен. Изтеглил се е, за да не пречи на работата на новия председател.

Ние играем категорично за победа, независимо как изглежда това на някой. Пенсиите никога не са растяли толкова, колкото при БСП; при Борисов безработицата скочи, при Орешарски падна; няма друга партия, която успява да управлява, БСП е партия на принципите, категоричен беше Кутев.