Ако миньорите стачкуват, Бареков слиза в забоите, нямало да прави кампания

Лидерът на ББЦ слезе 400 м под земята в мината и стисна ръцете по пролетарски на въглекопачите

"Не искам гласа ви насила, не ми трябва корпоративен вот, а съмишленици, за да управлявам." Така лидерът на ББЦ Николай Бареков посрещна миньорите от 1-ва и 2-ра смяна на бобовдолския рудник "Бабино". Той слезе 400 м под земята в мината и стисна ръцете по пролетарски на въглекопачите.

"Срам ме е от тежкия ви труд. Няма такива мъже като вас в политиката - вие сте истинските патриоти. Не съм приятел на ръководството на мината, а ваш съмишленик, нямам договори с директорите, а с вас, затова предайте на вашите семейства, че не искам насила да ме подкрепите. Гледайте на мен като на човек, който ще гарантира работните ви места, достойни заплати и пълен хладилник", допълни партийният лидер.

Хората му се оплакаха, че им се бавят заплатите и се готвят да стачкуват. "Аз няма да ви предам. Имате право, с вас съм! Ако решите да останете под земята и да стачкувате, спирам предизборната кампания и слизам при вас в забоите. Ще остана до вас от първия до последния ден", обеща той.

Като евродепутат Бареков съобщи, че смятал да поиска помощ от Европа за спасяването на рудниците и тяхното дотиране от държавата.

Лидерът и част от ръководството на ББЦ преминаха през задължителния инструктаж и получиха лампи и самоспасители, преди да влязат в подземните галерии. Те се появиха там с работно облекло, както изисква правилникът.