Keворкян: Имам интересен разговор с Борисов за Чакъра, но оставих прокуратурата да се мъчи

Напускам, не мога да се размина от клонинги

"Между другото имам един специален разговор с Бойко за убийството на Чакъра, както и с неговите синове, правен през 2003 година. Ако го бях излъчил, прокуратурата нямаше да си губи времето за излишни проверки. Но не си го позволих, нека си търсят сами истината", заявява водещият на "Всяка неделя" Кеворк Кеворкян в интервю за "24 часа". 

Двегодишният договор на Кеворк Кеворкян с Нова телевизия е изтекъл, признава той.

"Сега си давам сметка,и че това беше времето на един важен за мен опит - да проверя какво става на самата програма, колко устойчива е останала тя през изминалите 35 години, как изглежда в днешния шарен пазар, какво е състоянието на самия пазар и прочие", казва Кеворкян.

"Шефът на Нова тв Дидие Щосел тия дни ми каза, че няма смисъл да разговарям със 7-8 души в една програма, всичко го правят кой колкото може. "След като можеш като никой друг да човъркаш в мозъка на събеседника си - каза Дидие, - прави един портрет." И сега тази идея взе да ми харесва", обяснява най-известният тв водещ.Само в събота и неделя магазинните предавания са 12 ."Тия дни Любо Нейков ми каза, че предаването "Нека говорят" щяло да се променя, понеже вече имало прекалено много подобни продукции. Ами какво да кажа тогава аз, когато не мога да се размина от клонинги на "Всяка неделя" - само в събота и неделя има 12, почти еднотипни, магазинни предавания", казва Кеворк Кеворкян.


С Бойко ще ми е по-интересно да си говорим за мадами

Журналистът говори и за приятелството си с Бойко Борисов и овиненията, че е негов човек. "Приятели сме, но никога не сме говорили за телевизия. Той не я разбира, а пък и репортерките толкова вихрено се влюбиха отново в него, че ще ми е по-интересно да си говорим с него за мадами. В този смисъл той няма нужда от "Всяка неделя", аи никога не би посмял да иска нещо от мен - винаги съм бил внимателно вгледан в него, както и в останалите си гости", твърди Кеворкян.