Москов: Ако Вежди иска да спаси парите си в КТБ, да гласува за реформаторите

Реформаторският блок за разлика от Синята коалиция не е шаран, а самостоятелен субект, защото носим промяната, каза членът на ДСБ

"Разказът" на Бойко Борисов за Реформаторския блок е мелодраматичен. Политиката е по-скоро игра на шах, а не на покер. Г-н Борисов блъфира, каза в сутрешния блок на Нова телевизия Петър Москов, член на ДСБ и на РБ. Той заяви още, че Синята коалиция е била разбита от ГЕРБ по долен, криминален начин.

"Като излезем от метафорите за риби, стръв и подобни, защото има риби шарани и риби акули, да кажа, че за разлика от Синята коалиция, Реформаторският блок не е шаран" , експресивно се изрази той и добави: "На мен ми е странно как при продължаващото консолидиране на Реформаторския блок ГЕРБ си променя позициите - правителство на национално единство, ще управляваме сами, ще се коалираме с Реформаторския блок, няма да управляваме без 121 депутати."

Относно репликата, че ще се коалират с БСП, той уточни, че в уставите на Реформаторския блок има забрана за взаимодействие с БСП и ДПС..

"Ако г-н Борисов ми говори за драгалевския вожд, аз мога да му отвърна с подобно пропагандно клише за мадридския му вожд, когото той сигурно уважава", подметна той.

"Реформаторският блок идва с нова политическа енергия; това е нещо различно. Това, което изнерви ГЕРБ и всички останали, е, че ние носим промяната. Промяната няма да дойде с връщане на статуквото - на Борисов, на Станишев, на Сакскобургготски ако щете. Иван Костов не участва в решенията на Реформаторския блок - колкото той участва в решенията на г-н Кънев, толкова Симеон Сакскобурготски участва в решенията на Бойко Борисов. Това е евтина пропаганда", коментира Москов.

Активистът на ДСБ продължи с обвиненията си към партията на Борисов: "Ако в ГЕРБ са си представяли, че блокът е нещо разпокъсано, познато от последните години, много грешат. Синята коалиция беше напазарувана поименно от ГЕРБ в по-предишния парламент. Цветан Цветанов правеше това. Тогава се говореше с експертизата на Синята коалиция да се цивилизова ГЕРБ. Сега обаче Реформаторският блок е самостоятелен субект, защото носим промяната", самоуверено отбеляза Москов и призова Вежди Рашидов да гласува за тях, ако иска да спаси парите си в КТБ.