​Президентът: Аз бях до тук, всичко е в ръцете на парламента

„В последен опит да потърся национално съгласие по темата с актуализацията на бюджета стартира поредния кръг на консултации. Народът трябва да знае аргументите на политическите сили“. Това заяви пред журналисти президентът Росен Плевнелиев след приключването на консултациите. 

„Политическите партии имат последен шанс до понеделник. Когато видях последния театър в парламента взех смелото решение за консултации в Президентството“, добави държавният глава.

Плевнелиев призова парламентарните сили да се върнат в Народното събрание в понеделник и да дадат решения на проблемите-

„Чух обвинения. Президентската институция не участва в предизборната кампания, не взима стра, но взима страната на пациенти, болници – добави. - Служебният кабинет щял да получи празен чек. Празен чек ли е, че то ще иска в случай на нужда са се обърне към Европейската комисия? Ако не реализираме бюджета, ролята му ще бъде да реже. Виждам опит да му се вържат нарочно ръцете, да му се пришият чужди грехове. Няма да допусна служебният кабинет да бъде удобно извинение за някои", посочи Плевнелиев.