​Местан: Стига тактически игри, да погледнем на проблема държавнически

ДПС е за актуализация и на двата бюджета, без значение какви коалиции ще ни пришият – “Бостан” или “Горчиво”

„Предлагам да спрем с тактическите игри и да заявим – гледаме ли на проблема през интереса на партиите, да прегледаме актуализациите през интереса на лекарите, пациентите, а за държавния – от гледна точка на българските граждани. Готови сме да поемем нашата отговорност, независимо в какво ще бъдем обвинени”. Това обяви на консултациите при държавния глава лидерът на ДПС Лютви Местан.

Той подчерта, че от партията му са за актуализацията на двата бюджета – на НЗОК и на държавния бюджет. Местан предложи след като ГЕРБ и БСП поотделно подкрепят по една от актуализациите, да влязат в парламента и да ги гласуват заедно с ДПС.

"Предлагам днес да се откажем от всякакъв популизъм, защото тази игра кой ще носи отговорността, ако в понеделник нямаме актуализация, на мен ми е последна грижа. Всички сме за актуализация на бюджета на НЗОК, защото ГЕРБ няма да бъдат в залата само по тази точка, а БСП заявяват, че няма да присъстват на актуализацията на държавният - добави той. Чудесно! Това означава, че ДПС ще е сама в пленарна зала. Ако съгласието не е възможно всеки да заяви позициите си. Имате насреща си един трети партньор, който със своите 36 гласа ще подкрепи двете актуализации, защото така четем нашата организация. Понеже чух приказки за време разделно, тук казваме, че отговорността ще бъде разделена. Ние сме и за двата проекта – актуализация на държавния бюджет, за актуализация на НЗОК, но няма да има промяна в нашето поведение, независимо кой в какви коалиции ще ни прикачи – коалиция „Бостан”, „Горчиво”, коалиция „КТБ”, коментира лидерът на Движението.