Мариана Георгиева се похвали: Въведохме европейски стандарти в спорта

Министърът на младежта и спорта в оставка Мариана Георгиева се похвали, че по време на нейното управление са въведени "европейски правила и стандарти в спорта". Това стана по време на инспекция на спортното училище "Васил Левски" в Пловдив.

"Направихме подобрения на спортната инфраструктура, подобрения имаме и в посока на философията на политиката в спорта", обясни Георгиева, която беше запомнена с интересния си изказ по време на пресконференции.

Според нея постиженията в повереното й министерство се изразяват във въведената категоризация на спортовете и програмата за финансиране. Въпреки това срещу тях недоволстват много федерации и клубове от различни спортове.

Министърът в оставка направи инспекция на ремонта на спортното училище "Васил Левски" в Пловдив, финансиран от държавния бюджет с 2.274 млн. лева. Строителните дейности продължават, въпреки решението на Върховния административен съд от април, че изпълнителят е избран в нарушение на Закона за обществените поръчки.

"Ремонтът на спортното училище в Пловдив е един от ангажиментите ми като министър и аз съм доволна, че децата ще учат и живеят в една напълно обновена база. Пожелавам на учениците да бъдат отговорни пред себе си и обществото", обобщи бившият министър.