Служебният кабинет не са фигуранти, трябва да спасяват държавата

Проф. Георги Близнашки е подходящ за премиер

Ужасни са опорните точки по отношение на служебните кабинети, че това са фигуранти, които трябва да подготвят изборите. Това е пълна заблуда и няма нищо общо с реалните правомощия на всяко служебно правителство, така както те са записани в Конституцията. Около тази позиция се обединиха журналистите Бетина Жотела и Ивет Добромирова, бивши пиарки на предишния служебен кабинет на Марин Райков.

Според тях новото служебно правителство ще трябва да спасява държавата, която се намира в криза и едно неособено добро финансово състояние, въпреки всички приказки на досегашните управляващи за финансовата стабилност на България. Те подчертаха, че ако бъде актуализиран бюджета и бъдат взети нови заеми, то ще има възможност да отпуши спрените еврофондове, да задвижи икономиката и помисли повече за хората, а не да прави само политически сметки.

Бетина Жотева изрази надежда, че днес на консултациите при президента ще бъде постигнато така необходимото съгласие между политическите партии и скоро България ще има едно наистина добро експертно правителство, в което проф.Близнашки би бил удачен премиер.

Ивет Добромирова посочи, че президентът Росен Плевнелиев се ползва с изключителен авторитет в Европейския съюз, почти ежедневно е в контакт с Жан-Клод Юнкер, който е заявил желанието на ЕС да подпомогне страната ни.