​Цветанов: Нямам амбиция да бъда вътрешен министър

Ако ГЕРБ получи мнозинство, България ще има силно дясно-центристко правителство

Поведението на БСП показа абсолютна дезинтересиране от проблемите на страната. Това се видя и от тяхното отношение към актуализацията на бюджета - мандатоносителите се разграничиха. Не знаем също какво ни оставят в наследство, какви подводни камъни са заложили на следващите правителства. Това обяви по Би Ти Ви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов

Той подчерта, че ГЕРБ са избрали отговорната позиция и държат това, което е било постигнато като обща позиция при президента, да се спазва, но БСП, ДПС и “Атака” избягаха от поетите ангажименти и обещания.

ГЕРБ по-вероятно и утре няма да влезе в НС, защото колкото пъти са влизали в парламента, толкова пъти се е сменял дневния ред и не се случвало това, което трябва да се случи. Утре обаче ще има нови консултации при държавния глава, там ще има представители и на ГЕРБ, на които ще държат на позицията да бъде актуализиран бюджета като цяло.

Цветан Цветанов обясни, че днес ГЕРБ е представила на кръгла маса управленската програма по вътрешната политика в присъствието на делегацията от Германия. Оценката, която са дали експертите за сектор сигурност е плачевна. Той е категоричен, че законодателните промени са били нецелесъобразни, а реформата “Йовчев – Бисеров” трябва да бъде прекратена, посочи бившият вътрешен министър.

На въпроса може ли да бъде номиниран за министър на МВР, Цветанов обясни, че в ГЕРБ има достатъчно много професионалисти, които да заемат министерски пост. Затова не би се обидил, ако не бъда номиниран за шеф на МВР.

Днес Фридрих (бивш вътрешен министър на Германия - б.ред.) даде оценка за работата ми като министър. Той посочи, че последната една година има пълна катастрофа в работата с германските служби, обясни още Цветанов.

Той не се ангажира да прави прогнози за изборите. Последната дума е на избирателите и ако ГЕРБ получи мнозинство ще съставим силно дясно -центристко правителство, ще работим в партньорство с тези политически сили, които споделят и защитават европейските принципи и ценности, подчерта зам.-шефът на ГЕРБ.

Той за пореден път изтъкна, че коалиция с ДПС и БСП е невъзможна. Техен естествен съюзник е Реформаторския блок, с когото са в едно европейско семейство и имат общи европейски ценности.