​Борисов: Чужди финансови акули дебнат България, а правителството и спецслужбите спят

Правителството на Орешарски ни оставя в пълно неведение и без яснота какво се случва в държавата

Кой разклати КТБ и създаде финансовата криза – правителството на Орешарски и специалните служби, които то контролира. Има цели отдели в нашите служби, в които агенти взимат по-големи заплати от премиерската и трябва да отговарят за прането на пари, за изнасянето на парите в чували, за стабилността на парите на хората. Но това явно не се случи. Това обяви днес на кръгла маса, посветена на управленската програма на партия ГЕРБ в областта на вътрешната сигурност за периода 2014-2018 година бившият премиер и лидер на партията Бойко Борисов.

Той е убеден, че и през септември, въпреки обещанията на управляващите КТБ няма да отвори, защото няма пари, за да бъде обезпечен фондът, покриващ вложения до 100 000 евро. В същото време от БСП и правителството внушават, че държавата е финансово стабилна, но тя не е. Именно заради стабилността на страната ГЕРБ сме готови да подкрепим актуализацията на бюджета, но БСП се отметнаха, отказаха се да подкрепят собственото си правителство и най-цинично ни викат на нас с ДПС „горчиво”, след като Станишев се целуваше по мостовете с Местан, допълни Борисов.

Той изрази опасения, че големите проблеми идват след 5 октомври. Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че сигурността на гражданите може да се гарантира само в стабилна политическа среда. А в МВР и ДАНС в момента служителите от ниските нива не работят, играят на ролетка и се питат кой ще е следващият сменен началник. Това е най-удобното време за крадците и бандитите, като се има предвид, че 1 млрд. спестявания на гражданите останаха под дюшеците, а не в банките. Когато една страна е нестабилна, финансовите акули също я дебнат и могат да я фалират за часове. Край България също обикалят финансови акули. Вижте какво се случи в Аржентина – фалираха я за една вечер. Нужни са сериозни промени в сектор сигурност, но по никакъв начин съставът на МВР и на ДАНС не трябва да се почувства в дискомфорт да работи. Няма да допуснем, ако се върнем на власт, да има реваншизъм. Но трябва да има отговорност и да се знае кои в службите допуснаха финансовата криза, предупреди Борисов.

Той посочи още, че правителството на Орешарски ни оставя в пълно неведение и без яснота какво се случва в държавата.

Не можем да ги разберем какво говорят за „Уестингхаус” и за „Южен поток”, не знаем какво са подписали и какво ще ни оставят в наследство да изпълняваме. Но в същото време не спират да фабрикуват компромати срещу опозицията. Те са чели добре учебниците на КГБ, а в тях пише, че компроматът така се прави, че когато го прочете този, за който е предназначен, да се отврати от себе си.