В благоевградски квартал си мятат ток до гаражите над главите на хората

Застрашително висящите кабели минават на метри от играещи деца и завършват на сантиметри върху ниските гаражи, няма реакция от енергодружеството

Истинска мрежа от кабели за ток, излизащи от апартаментите на живеещите в блокове на ул. "Солунските атентатори" в благоевградския квартал "Струмско", е образувана над главите на минувачите покрай редиците гаражи срещу блокове в квартала, пише Struma.com. Застрашително висящите кабели минават на метри от играещи деца и завършват на сантиметри върху ниските гаражи. Такава е гледката от месеци и няма реакция от енергодружеството в областния център. Хората са си измислили "оригинален" начин да имат ток в гаражите си.

Ние не сме компетентни, може и да е законно и така да трябва, но опасността е голяма. Не е изключено и изобретението да е станало с одобрението и любезното съдействие на хора от ЧЕЗ. Навсякъде в "белите страни" кабелите за ток са под земята, същото важи и за останалите кабели на телевизии, интернет доставчици, телефонни компании. У нас обаче всяко правило има изключение. Може би трябва да стане беля, за да се вземат мерки, коментират граждани.