Бареков призна, че е лъжец: Нямам оригинални документи за Борисов

Никога не съм казвал, че разполагам оригиналите на документите срещу Борисов, а само цветни копия. Най-вероятно оригиналите са в МВР, изплю камъчето ГМО-политикът Николай Бареков.

Пред журналисти той не пропусна да се изтъкне, посочвайки себе си като човек, който има доблестта да отиде сам до прокуратурата и да я сезират.

„Бях призован от прокуратурата след като подадох сигнал до нея, да дам обяснения и да донеса документите, с които разполагам”, заяви лидерът на ББЦ, цитиран от „Фокус”..

Той обясни, че е предал 5 броя справки, рапорти и доклади, които съдържат строго секретна информация от 90-те години от Черноморието.

"Там се съдържа самоличността на агент, държа да кажа, че тази самоличност аз не съм издавал на никого. Агентът е предаден на прокуратурата, надявам се да има възможност да има възможност лично да даде обяснения за това, което е писано", обясни Бареков и добави, че е получил документите преди 10 дни, но не ги е донесъл веднага, тъй като първите няколко дни не посмял да отвори плика.

„Аз не съм полицай, не съм милиционер и не очаквам, че някой ще ми прати подобно нещо”, обясни евродепутатът.

Николай Бареков обяви още, че от 8 часа няма връзка с Христо Цирков, който е член на Контролния съвет на партията. След изявленията на Яне Янев и неговия "пасквил", Цирков е бил отведен тази сутрин на разпит, но никой не знае къде се намира в момента, поясни Бареков