Бареков на разпит в прокуратурата с адвокати

Николай Бареков се яви в Софийската градска прокуратура  където беше призован заради документи, които според него съдържат "архивни извадки от досието" на Бойко Борисов с данни за извършени престъпления. Лидерът на ББЦ ще бъде разпитван в присъствието на адвокатите си. Защитата му е поета от кантората на бившия вътрешен министър Емануил Йорданов. На разпит е извикан и финансовият директор на партията Христо Цирков. 

До главния прокурор е постъпила и молба от председателя на ГЕРБ "несъстоятелните твърдения" на Бареков да бъдат проверени и резултатите огласени.

Магистратите трябва да проверяват и сигнал за незаконно финансиране на "България без цензура" от банкера Цветан Василев. Той е подаден от Яне Янев и е част от разследването за КТБ, съобщават от прокуратурата.

Бареков влезе през страничния вход и избегна журналистическите въпроси. На излизане новият политик разкри, че е предал и  петте документа за престъпното минало на Бойко Борисов.

 Лидерът на „България без цензура“ уточни, че става дума за копия и той никога не е заявявал, че притежава оригиналните документи.

Рапортите са пристигнали в бял плик, който 3 дни е стоял на бюрото на Бареков преди той да го отвори и да види съдържанието му. След като е разбрал, лидерът на „България без цензура“ е подал и сигнала към главния прокурор. "Никога не съм разкривал кой е информатора в сигнала, така че животът му не е застрашен", отговори Бареков на нападките на журналиста Георги Коритаров в сутрешния блок на Нова тв

.„Агентът е предаден на прокуратурата. Надявам се човекът да е жив и здрав и да може лично да даде обяснения за това, което е писал“, обясни евродепутатът.