​Службите изпържили Бареков, Йовчев и Лазаров - блестят

Новият политик за пореден път се дъни с фалшификати срещу бившия премиер

Фалшивите материали, които ГМО-то Бареков извади срещу лидера на опозицията Бойко Борисов са най-вероятно изфабрикувани от службите, а целта е да пуснат младия политик по пързалката на собственото му самоубийства. Това коментираха пред Faktor.bg бивши агенти от контраразузнаването, запознати с демократичната фабрика с компромати. Според тях Бареков най-вероятно е изпържен от хора, които са запознати с възхода му и са орисници на проекта му. Целта е да се докарат пред новата власт и Борисов и да демонстрират, че са готови да жертват Бареков в името на идващите победители. Фалшивите документи най-вероятно са произведени от службите, но атаката на Бареков се оказа много добър повод едни от най-големите противници на Борисов през изминалата година да се задействат светкавично и да обявят „сензацията” за обикновен компромат. Твърде подозрителни са действията на главния секретар на МВР Лазаров, на министър Йовчев, че даже и на Сотир Цацаров, който привика новия политик за обяснения. Твърде наивно е, ако Борисов ги е приел вече за негови доброжелатели, след като цяла година с Пеевски и Станишеви му крояха шапката.

Преди няколко месеца Бареков се провали с друг компромат срещу бившия премиер – пусна в услужлива медия снимка на Карамански и обяви, че гардът зад него е Борисов. Измамата се разбра бързо, след като охраната на покойния кръстник на родната мафия се разпозна и потвърди, че на снимката не е Борисов.

Общественото доверие към Бареков е почти в точката на замръзване, а проектът му все повече се оказва воденичен камък за кукловодите му.