​Радан Кънев: Аргументите на Орешарски за актуализация на бюджета са лъжа

Ние сме хората, които знаем как да бъде решена кризата в КТБ

Състоянието на държавата е тежко. Това е в резултат от управлението на БСП, което скри какво е реалното състояние в държавата. Затова няма как да бъдем на еднаква позиция със социалистите по темата за бюджета. Това заяви говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев по Би Ти Ви.

Той изтъкна, че аргументите на правителството на Пламен Орешарски за актуализацията на бюджета са пълна лъжа, която реформаторите няма как да подкрепят.

В публичния дебат за държавния бюджет се разкрива една дупка, която БСП и тяхното правителство са скрили. Освен това не разбираме мотивите на ГЕРБ да искат актуализация на бюджета и нов държавен дълг. Това е сериозна причина нашата позиция да остане непроменена, посочи Кънев.

Той подчерта, че реформаторите са единни, като най-важното сега за тях е, че имат ясна перспектива за българската политика и тя е свързана с кризата в КТБ.

За нас е особено важно да бъдат защитени депозитите в КТБ. Освен това ние сме хората, които показваме как може да бъде решена кризата в КТБ, как да стигне държавата до откраднатите пари и да ги върне на обществото, а не да стриже данъкоплатците, за да спасява КТБ, коментира Радан Кънев.

Той заобиколи въпроса на водещата имало ли е разговори между РБ и ГЕРБ, като посочи, че на предстоящите избори ще се борят за гласовете на онези избиратели, които искат по-добро управление от досегашните, а с партията на Борисов ще бъдат конкуренти.