Бойко Борисов: Идват тежки времена за държавата, хората и общините

Трябва актуализация на бюджета за Здравната каса

„Тежко време предстои. Затова призовавам и новия председател на БСП – ако трябва, вземете почивка, нека да обсъдим това. Не ни е изгодно политически, но е изгодно за държавата, за хората, за болните, за лекарите и всички останали – тук са общини, кохезионни фондове”, каза Бойко Борисов при обсъждането на актуализацията на бюджета на НЗОК в Парламента.

"Актуализация на бюджета на Здравната каса трябва", подчерта Борисов и допълни: "Важно е за следващите три месеца. Разбирам деликатното положение на колегите от БСП и ДПС, защото ако се актуализира както трябва и както експертите знаят, ще е много тежко. Единственото, което ни води в този момент да сме в залата и да искаме да го направим – президентът пряко отговаря в следващите 3 месеца за служебното правителство. Ще кажем нашите цифри, да ги има, да ги чуят хората”, каза Борисов.

„Призовавам и двете политически партии да подкрепим поне актуализацията, която правителството даде. Това е отговорно и от страна на БСП, и от ДПС, и от наша страна, за да създадем необходимия минимум в следващите два и половина-три месеца на държавата. Призовавам колегите от БСП да подкрепим поне това, което правителството предлага. В противен случай излиза, че не си подкрепяте правителството. Ако е така – е друга тема. Ако кажете, че е наше – ела, Чобанов, в нашата стая, да ти дам задачи”, каза още Бойко Борисов.