Част от трансфера на Цветан Василев към Бареков използван за драгалевския замък

Кешовият паричен трансфер на банкера Цветан Василев към лидера на ББЦ Николай Бареков е огромен и няма нищо общо с полученият хонорар на бившият тв. водещ и изпълнителен директор на ТВ7 при напускане на телевизията. Средствата са отишли за партийни цели и най-вече в личния джоб на новия политик", това обяви лидерът на РЗС Яне Янев пред Faktor.bg. Сайтът ни се добра до информацията, че само с частица от парите e закупен драгалевския палат на новия политик. Имението се води собственост  на две 25-годишни пиарки, които работят за ББЦ и по документи е на стойност 550 000 евро. 

Драгалевският замък обаче струва не по малко от 5 млн. лева , казват експерти. Според лидера на РЗС сумата за собствеността е само една малка частица от трансфера, който е осъществен към лидера от ББЦ Николай Бареков, а сумата е в пъти по-голяма.

След сряда Янев обещава да даде и повече конкретика кое подставено лице е получило парите в полза на Бареков и каква е сумата, но засега очаква от прокуратурата да си свърши работата. 

 Политическият съвет на РЗС внесе сигнал до Върховната касационна прокуратура, който касае данни за извършени престъпления по Наказателния кодекс във връзка с дейността на КТБ и осъществяване на кешов паричен трансфер от Цветан Василев към Николай Бареков чрез подставено лице играещо роля на приносител на огромни парични суми с недоказан произход". 

По сигнала от партията работят трима юристи , двама от тях прокурори на висши позиции с дългъг стаж, така че бъдете сигурни, че не е партенка, подчерта политикът

Политикът се надява, че главният прокурор Сотир Цацаров в общественоприемливи срокове ще оповести какви действия са предприели магистратите по въпросния сигнал.

"Сигналът е изключително важен в контекста на събитията, които се случват около КТБ. Общественият интерес е много голям и държавата в лицето на всички отговорни институции трябва да защити интересите на обикновените вложители", посочи Янев.

Лидерът на РЗС уточни, че е предоставил конкретни документи и на Върховна прокуратура.