МВР: Борисов не е трафикант на дрога, в документа на Бареков са добавени пасажи

Министърът в оставка Цветлин Йовчев още вчера е разпоредил проверка за изтичане на класифицирна информация за документа, който бе разпространен вчера от Николай Бареков. "Бойко Борисов не е трафикант на дрога, а документът е напълно фалшифициран", обяви в ефира на Нова телевизия главният секретар на МВР Светлозар Лазаров „Това, което се разпространява трудно бих могъл да го нарека документ“, заяви Лазаров.

„Съдържанието на документа не отговаря на истината“, категоричен бе той. 

Досието на Бойко Борисов е вадено веднъж от архивите по времето на Георги Петканов. Лазаров обясни, че първоначално изобщо не се знае дали дадената информация е истина или не и затова въпреки съмненията документа подлежи на проверка. Делото е вадено един път от архива - през 2003 година, но то не е било нито от тогавашния вътрешен министър Петканов, нито от Борисов, който тогава бе главен секретар на МВР, а от служител на по-ниско ниво. 

Лазаров обясни, че първоначално изобщо не се знае дали дадената информация е истина или не. Главният секретар на МВР допълни, че съществува документ за въпросната среща. В оригиналния рапорт, по думите му, е имало среща на въпросната дата, но пасажите за Бойко Борисов са добавени. Лазаров заяви, че вместо служителите на МВР да си вършат работата, цяла нощ се занимават с това кой какво казал. 

Главният секретар на МВР обясни, че съществува документ за въпросната среща между информатора Пламен В оригиналния рапорт, по думите му, е имало среща на въпросната дата, но пасажитe, които се отнасят за  Бойко Борисов са добавени. Лазаров заяви, че вместо служителите на МВР да си вършат работата, цяла нощ се занимават с това кой какво казал.