Стоян Александров: Актуализация на бюджета не се налага

Не зная дали Бареков ще влезе в следващия парламент, избори без пари и без телевизия не се правят, казва финансистът

„Актуализация на бюджета не се налага, приказките за нея са политически игри. Навремето, когато вдигнахме ДДС, всички казваха, че в България няма да има кина, няма да има театри. Правеха се прогнози, подобни на сегашните, но нищо от тях не се сбъдна”, заяви пред БГНЕС финансистът Стоян Александров.

Той не е убеден, че парламентът ще гласува актуализацията. Според него премиерът в оставка Орешарски може да оттегли предложението за нея под натиск от БСП. По думите му твърдението, че трябва да се осигури по-спокойна финансова среда за служебното правителство не звучи сериозно.

Стоян Александров изтъкна, че да се подготвят пари за следващия „нормален” кабинет е рисково начинание, понеже не се знае кой ще влезе в 43-то Народно събрание. „Смятам, че НФСБ на Валери Симеонов ще има депутати, но не зная дали Бареков ще влезе при тази нова ситуация, защото избори без пари и без телевизия не се правят. Още повече той прави така, че да бъде захапван от всички. А който открива фронт срещу много врагове, е губещ”, изтъкна финансистът. „Кой с кого, как и при какви условия ще се коалира става много сложно. Нека никой не си въобразява, че протестите свършват с оставката на Орешарски. Всеки трябва да си прави сметката оттук нататък”, предупреди Александров.